måndag 27 januari 2020

Söndag på Berget!

Årets Tema för oss är att utforska stigarna på Halleberg. Vi har inte gått någonting på Halleberg, det blir mest Hunneberg.
Hallebergs höjd ligger i medeltal på cirka 90 meter över Vänern, eller 134 meter över havet; en och annan punkt är dock högre, högsta punkten är 155 meter över havet. Halleberg är uppbyggt av kambriska, ordovisiska och permiska bergarter.

Vi började med att gå till Predikstolen på Halleberg. Predikstolen ligger längst norrut på Halleberg och där har man en fantastisk utsikt över Vänern.
I urskogen röjer man inte undan döda träd utan de får ligga kvar och utgöra ett ekosystem för djur och växter. Det fanns gott om gamla rotvältor. På det hela taget en oerhört charmig och vacker skog,  mycket att titta på när man går igenom den.
Vid Predikstolen stupar det över 50 meter rätt ner så man får akta sig för att gå för långt ut.
 Det är inte långt att gå 1,7 km. MEN det blir väldigt långt när man får klättra upp och ner, hoppa över små bäckar, balansera på några träbitar.






 Framme vid Predikstolen och en underbar utsikt

 Nu ska vi tillbaka igen över stock och sten

Belöningen för dagens promenad slutade med en gofika hos Aisha i Vargön. En kvinna som startade ett eget café hemma i sin trädgård med egenbakade kakor och bullar. Idag har hon ett litet café i centrum i Vargön med sina goda bakverk.
 Sonens tänkvärda konst


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar