lördag 6 juni 2015

Vänersborg och Aqua Blå

Idag på Nationaldagen var vi i stan på fm. Nu är det mycket som händer i vår stad. Vi har fått en jättefin och pedagogisk lekpark i vår stadspark som invigdes idag. Den kan du läsa om och se foton i inlägget till Estelle.

Vi har vattenfestivalen Aqua Blå hela helgen.
"Aqua Blå-festival går av stapeln 6-8 juni vid Vänern i Vänersborg. Helgen präglas av massor med aktiviteter för hela familjen. Föreningsaktiviteter, prova-på, shopping, tivoli, tävlingar, uppvisningar och mycket annat".
 
Blåsut Bandylag var med i tävlingsrodden. Det är laget i gult som vann!

 Barn från olika länder dansade sina respektive lands folkdanser
 En hyllning till Sverige. En folkdans och musik från Sverige som alla barnen dansade till. Då fick jag tårar i ögonen. Man tänker på vad dessa små barn har fått gå igenom för att komma hit
 Tivoli. Det var så vackra motiv och färger på karusellerna. Riktigt smakfullt.


Flera bilder från vår fina stad Vänersborg. Detta är en stad som har så många vackra byggnader. Några visar jag nu men jag ska ta kameran med mig och fortsätta min huspromenad.
 
Vänersborg är en tätort i Västergötland och centralort i Vänersborgs kommun, Västra Götalands län samt kansliort för Vänersborgs tingsrätt. Vänersborg var före länssammanslagningen 1998 residensstad i Älvsborgs län och är numera säte för den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen (numera regionhuvudstad i Västra Götaland). Sjöfarten har alltid varit av betydelse för Vänersborg, då staden är belägen mellan Sveriges största sjö, Vänern, och hamnstaden Göteborg via Göta älv. Författaren, tillika kompositören och trubaduren Birger Sjöberg, är upphovsman till Vänersborgs populärnamn Lilla Paris.


Detta är Skogshyddans café vid Dalboskogen, gränsen till Dalsland som man ser från stan.
 
 Carl Milles statyn Triton i vår Stadspark. Vår kyrka i bakgrunden.
 
 Ståtligt hus i centrum med lägenheter och affärer.

 Min svaghet för statyer. Denna finns på torget.
 Gula huset är Riksbankshuset som nu är fina dyra lägenheter.
 Lägenheter, café och restaurang finns i detta hus. Det är så vackert!
 Stationshuset. Nu syns det inte så bra eftersom jag tog kortet så långt ifrån.
 
 
Här cyklar vi längs kanalen till stan
Nationaldagsfika på ett av våra mysiga cafeér

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar