torsdag 21 juli 2016

Vårt första möte med Ullared

I spänd förväntan åkte vi till Ullared i veckan. Det känns som ALLA har besökt Ullared utom vi.
Vi började med en gofika i Varberg, man vill ju inte riskera att få Delicato kakor på Ullared.
Ett nytt fik hittade vi som  inte har besökts tidigare och nu blir detta vårt Varbergsfik :). Det fanns mycket mumsigt där och ett liten bakgård där vi kunde sitta och njuta.
Typiskt för oss är att köra fel och även nu. Hur hittar man till Ullared? Vi fick ta fram mobilen och slå upp vilken väg vi skulle köra ut från Varberg för att hamna rätt.

Det var en vacker väg till Ullared med solen som sällskap.

När vi kom fram såg det inte ut som  i TV. Milde tid vilken parkering, så stort! Var är affären?

När vi går mot affären så hörde jag en välbekant röst....Lisa från Lysekil, en kviltkompis. Vad kul så här bland flera hundra människor :). Nu hann jag inte ta kort på oss så tyvärr Lisa, det blev ett kort på er när ni gick in :). Blondinen med vagn och son!

Tv var där och spelade in nya avsnitt. De kom fram till en kvinna bredvid mig och jag stod och log ifall jag kom med :)
 
Vi gick igenom hela varuhuset med kartan i hand och tog det lugnt.
        
Varuhuset är indelat i 21 avdelningar.
 Varuhuskarta 160307

Jaa vad tyckte vi?
Det var inte så billigt som jag trodde. Detta passar barnfamiljer bättre. Det är billigt med barnkläder, leksaker och spel.
Vi kan hitta liknande varor som passar oss på IKEA och Rusta som är billigare.
Men vi fick ihop en kasse med diverse fynd, kalsonger, gelsadelskydd, hopprep, manliga leksaker till verkstan. Det blev mest till Ronnie :).
Vi kommer inte att åka hit varje halvår och kanske inte ens varje år.
Men det var kul att komma dit och nu kan vi också säga att vi har varit där :).
 
Nää vi träffade inte Morgan och Ola Conny :)
 
Fin staty på mannen som skapade Ullared  Göran Karlsson.
 
Gekås Ullared AB är ett svenskt lågprisvaruhus i Ullared, Falkenbergs kommun. Företaget grundades 1963 av Göran Karlsson under namnet Ge-kås Manufaktur. 2015 besöktes Gekås av 4,8 miljoner kunder och sålde varor för 5,2 miljarder ]. Varuhuset är Sveriges största besöksmål, vilket gör Falkenberg till den mest besökta kommunen i Sverige, framför både Stockholm och Göteborg.
 Hittade en bokhandel där jag fyndade några böcker. Ronnie väntade med andra män på en bänk.
 
Visste ni:
Den totala ytan är för närvarande 77 000  fördelade på butiksyta 35 000 m², lageryta 27 000 m², kontorsytor, personalutrymmen och kundserviceytor 9 000 m², restaurang 3 000 m² plus ett antal externa lager i närområdet.[4] Det finns 8 000 kundvagnar samt 70 utgångskassor. Varuhuset rymmer 7 000 kunder samtidigt. Efter det senaste nybygget finns det numera en tredje våning med restaurang, kaffebar och frisör. Förutom själva varuhuset äger företaget sedan ett antal år tillbaka en camping, ett motell och ett hotell där kunder övernattar.
Den 7 november 2015 slog Gekås försäljningsrekord.[5] Det nya rekordet lyder på 37,3 miljoner SEK på en dag, vilket slog ut det tidigare rekordet på 35,3 miljoner som sattes den 10 oktober 2015. Den 21 juli 2015 blev det besöksrekord då hela 28 900 kunder besökte varuhuset.
Gekås har upp till 1 800 anställda under högsäsong. Företagets marknadsföringsstrategi har varit att undvika vanlig annonsering.

Phu, det är stort!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar