söndag 10 april 2016

Friluftsmässa på Hunneberg!

Idag har vi fått lära oss något nytt och roligt. Vi har Geocatchat! I helgen har det varit Friluftsmässa på Hunneberg. Man fick prova på olika aktiviteter och få mer kunskap om tex Kajakpaddling som är stort i Dalsland, hundspann, orientering, agility och geocatch. Jag har hört talas om Geo men har aldrig förstått vad det går ut på, leta saker ???????




Men det var jättekul! Vi fick låna en gpssändare som visade var "skatten" låg i skogen. Det var lite som orientering. Jag tyckte den visade att jag skulle gå rakt igenom skogen.......det var bara kärr och jag plumsade hela tiden och snubblade fram, skrämde en stackars hare. Ronnie stod lugnt kvar på stigen med Sigge och förstod att vi inte kunde gå genom kärr för att hitta skatten. Ja, ja han fick rätt :). Det var ett elände att bara komma ut på stigen igen...klafs, klafs......
När GPS visade 4 meter kunde man börja leta runt omkring. I trädet fanns skatten i en liten fågelholk. Skatten var en liten plastburk med små leksaker i och en anteckningsbok. Man kan lägga i en sak och ta en som finns. Jag skrev datum och namn i blocket och första uppgiften var nu klar!.

 
Nästa skatt blev en jobbigare terräng, uppför stigar, nedför och uppför och lite plums igen. Den här gången låg skatten uppe på ett berg vid en stor sten.
 
Klar med uppgiften!
Här kan ni läsa mer om denna aktivitet!



 Vår "lärare"
 
Dags för fika!
 Sigge spanade in brudarna!
 Tältet där olika föreningar hade information om sina aktiviteter
 
 Spiskupan som serverar luncher och goda helgmiddagar. Den drivs privat av ett gäng kvinnor som lagar allt från grunden och även bakar mumsigt fikabröd. Vi åker upp hit ibland och äter en god söndagsmiddag.
 Bakom träden skymtar Älgmuseumet.
Agilityuppvisning och man kunde även få testa med sin egen vovve. Sigge skulle aldrig livet prova detta.
 Man kunde få åka hundspann på hjul.
 
Vi åkte hem nöjda och glada med vår dag.
 
 
Det var meningen att vi skulle gå tipspromenad. Men detta var ju roligare och sen orkade inte jag med tipspromenaden också.
Någon måtta får det vara!
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar